Dette website anvender cookies til indsamling af statistik. Læs mere.
logo

Teknik og uddannelse 

TeknikTeknik

Udfordringen som mekaniker i dag er, at udviklingen af teknik har fart på og det er blevet et konkurrenceparameter for bilfabrikkerne at deres biler er teknisk avancerede og byder på lange lister af ekstraudstyr. Motorerne bliver mere og mere avancerede – nye begreber som ”downsizing” (i en forsimplet forklaring - betyder det, at en 1.4 liters motor kan yde det samme som en 2.0 liters motor – men med et væsentlig lavere benzinforbrug) kommer til og med en stigende oliepris bruger bilfabrikkernes udviklingsafdelinger kæmpe summer på at forbedre motorerne. Det seneste er hybridbiler, der i fremtiden kombineres mellem en dieselmotor og en elmotor.
 

Mekanikeruddannelsen er også

På mekanikeruddannelsen får du en grundlæggende viden om biler og lastbiler, deres motorer, bremser og forskellige former for automatik og alle elektroniske systemer.
Du lærer at finde fejl, reparere og justere på de elektriske og mekaniske systemer i bilerne og får et grundigt kendskab til de forskellige typer af benzin- og dieselmotorer, bremser, klimaanlæg osv.
Du lærer også om det sikkerhedsmæssige udstyr og får kendskab til forskellige bremsesystemer og sikkerhedssystemer. Og så får du konkret erfaring med at reparere, vedligeholde og fejlfinde på de mange dele.