Dette website anvender cookies til indsamling af statistik. Læs mere.
logo

Gode råd til dig der drømmer om at få dit eget værksted

Du skal have troen på dig selv, og du skal være forberedt på at knokle 60 - 70 timer om ugen. Til gengæld giver det en utrolig tilfredsstillelse at se sin egen virksomhed tage form og vokse.

Når drømmen er at få eget værksted, er det ud fra et ønske om at reparere biler, men sandheden er nok, at du kommer en del ind på kontoret at sidde for at lave papirarbejde. Er det ikke din ambition så fortsæt hellere som svend og hold fast i arbejdet som mekaniker.

 

Men vil du være selvstændig mester så skaf dig så megen viden, som du kan fra nogle, der har erfaringer som selvstændig og kig nærmere på hjemmesiden Startvækst

 

Et medlemskab af Dansk Bilbrancheråd kan for dig som nystartet værksted, være en kæmpe hjælp. Dansk Bilbrancheråd vil hjælpe dig med mange af de ting, som ofte er den største udfordring. Eksempelvis ansættelsesforhold, forsikring og andet papirarbejde, så du som værkstedsejer kan koncentrere dig om dine kunder og deres biler.

 

 

Hvor kan man købe et værksted?

Der er forskellige indgangsvinkler til at blive selvstændig. Nogle starter ved siden af mekanikerjobbet for at prøve det af og for at have nogle kunder at starte på. Er det det rigtige, skal du finde et autoværksted at overtage, eller måske skal du etablere dit eget værksted. Nogle værkstedsejere ønsker at sælge deres værksted, og det kan ske gennem Match-online, som er en af Danmarks store og seriøse virksomhedsbørser.

 

 

Vi hjælper med et generationsskifte

Dansk Bilbrancheråd har indgået en samarbejdsaftale med en specialist i generationsskifte. Virksomheden Advodan Tønder er branchekyndig generationsskiftespecialist, der varetager generationsskifte af medlemsvirksomheder efter samme værdisæt som Dansk Bilbrancheråd.

Virksomheden bor Vestergade 14, og det er 6270 Tønder. Hvis I selv henvender jer så henvis til, at virksomheden har en samarbejdsaftale med Dansk Bilbrancheråd. Advodan Tønder kan kontaktes på 7472 1010. Ellers ring herind på 4399 6633 så hjælper vi med kontakten.

 

Typisk er det en værkstedsejer, der ønsker at generationsskifte og leder efter en medarbejder eller ansætter en mekaniker, som kunne have lyst til at overtage, når mester stopper. Du får muligheden for at arbejde i virksomheden, og hen ad vejen overtager du mere og mere, indtil du til sidst sidder med det hele, og virksomheden er din. Du overtager lidt hvert år og betaler mester ud på den måde. Fordelen ved denne model er, at du ikke tager en kæmpe økonomisk risiko. Fordelen er også, at du lærer både kunderne og de daglige rutiner at kende. På den måde vil mester kunne "lære" dig op og give dig gode råd - indtil du er "udlært " til at kunne overtage virksomheden. Det kan være en god idé at have en advokat til at hjælpe med det praktiske som for eksempel, hvordan og hvornår du så overtager virksomheden. Skattereglerne er også igennem de senere år blevet lempet, så det er blevet mere gunstigt at overtage et værksted. Alt det ved vores specialist i generationsskifte meget mere om. Kontakt Advodan Tønder på telefon 7472 1010.

 

Økonomi 

Begynd at spare op allerede nu. Har du sparet en pæn formue sammen, skal du ikke låne nær så mange penge i banken. Endvidere har du vist evne og vilje til at kunne spare penge sammen, og det ser bankerne på, når de skal låne dig penge.

 

Find ud af hvad din risiko er, hvis du skal låne penge. Hvis du ikke klarer det og må lukke virksomheden, hvordan hæfter du så ? Vælg den rigtige selskabsform f.eks. et ApS (AnpartsSelskab). Starter du bare op som dig selv, hæfter du personligt med alt, hvad du ejer og har. Så ryger hus, bil og lignende indtil kreditorerne har fået deres penge. Der er også hele skatteområdet - som du også bør undersøge. Din erhvervsrådgiver i banken kan hjælpe dig med oplysninger omkring skatteforhold og en god revisor kan også være pengene værd.