Er du omsynsvirksomhed? Husk muligheden for at søge dispensation

Hvis du er omsynsvirksomhed og endnu ikke opfylder samtlige udstyrskrav, så skal du huske at søge dispensation hos Færdselsstyrelsen herfor senest den 4. september 2023. Gør du ikke det, så kan du kun omsyne de køretøjer, som du har det relevante, krævede udstyr til. 

I maj 2023 trådte nye synsregler i kraft, der bestemmer, at omsyns- og synsvirksomheder skal opfylde de samme krav. Det gælder både ifht. udstyr og uddannelse. 

Uddannelseskravene forventes at træde i kraft 1. januar 2024 med en overgangsordning helt frem til 1. januar 2025. I praksis giver det altså 1 år til at få gennemført synsuddannelsen for omsynsvirksomheder. 

Udstyrskravene er til gengæld trådt i kraft helt tilbage i maj 2023, og det kan få betydning for omsynene nu og her. 

Ansøg om dispensation senest d. 4. september

Færdselsstyrelsen har i starten af august 2023 udsendt et brev til alle omsynsvirksomheder omkring de nye krav. I brevet er anført, at hvis en omsynsvirksomhed ikke har alt udstyr på plads endnu, så kan der søges om dispensation herfor.

Ansøgning om dispensation skal være fremsendt til Færdselsstyrelsen senest den 4. september 2023 og være vedlagt dokumentation for, at det manglende udstyr er bestilt og forventet dato for levering. 

Får man ikke indsendt en dispensationsansøgning i tide, må man kun omsyne de køretøjer, som man har udstyr til. Det gælder uanset kategorien af køretøjer. 

Henvendelse

Har du spørgsmål eller kommentarer da kontakt vicedirektør Johanne Berner på jbh@dbr.dk(link sends e-mail) eller på tlf. 22415103.