Dette website anvender cookies til indsamling af statistik. Læs mere.
logo

På frie værksteder reparerer vi alle typer bilmærker!

Tester_udstyrHvordan kan I det, når andre værksteder slår på, at de kun kan et bilmærke?

Sådan lyder et af de oftest stillede spørgsmål

Det kræver masser af uddannelse og engagement hos de mekanikere, der skal lave arbejdet. Mekanikerne på frie værksteder kan godt lide at arbejdet er forskelligt og, at hverdagene ikke er ens.
 

Serviceskemaer og tekniske oplysninger

Der ud over findes der private firmaer, som er specialister i at fremskaffe de oplysninger eller er direkte leverandører til bilfabrikkerne f.eks. Bosch. De indsamler oplysningerne f.eks. serviceskemaer og tekniske oplysninger, som passer til den enkelte bilmodel. Så uanset hvilken bil du har, så er oplysningerne der, eller de kan skaffes. De fleste bilfabrikker har faktisk også en hjemmeside, hvor serviceskemaer og andre data kan hentes mod betaling.
 

Testerudstyr

Ud over data og viden, så kræver det også udstyr for at kunne kommunikere med bilen. I praksis betyder det at værkstedet råder over en tester, der kan kobles direkte til bilens elektronik og f.eks. hente fejlmeddelelser ud. Det er selvfølgelig en anden forskel på et værksted med kun et mærke og et frit værksted, da det er dyrere at skulle have udstyr til flere bilmærker end blot et.
 

Dansk Bilbrancheråds værksteder uddanner løbende deres mekanikere.

Kurserne foregår typisk på tekniske skoler men også på kurser hos leverandører af teknisk udstyr. Dansk Bilbrancheråd har også eget kursusprogram i samarbejde med Frederikshavns Udviklingscenter. Du kan her nedenfor læse en artikel fra vort brancheblad om Udviklingscentret i Frederikshavn.
 

vandret-blaa-streg

 

 

Udviklingscenter_pdf_forsid

 

Læs artikel om udviklingscentret

DBR har også eget kursusprogram i samarbejde med Frederikshavns Udviklingscenter. Du kan her læse en artikel fra vort brancheblad om Udviklingscentret i Frederikshavn.
acrobat_logo