Dette website anvender cookies til indsamling af statistik. Læs mere.
logo

 

 

København den 9. december 2010
 

Justering af den omstridte skrotlov.  

PRESSEMEDDELSE:
 
Trist dag for den danske autobranche – det er nu tilsyneladende en realitet, at der nedlægges hundredvis af danske arbejdspladser i autobranchen, herunder færre lærepladser til de trængte unge, ligesom bilejerne skal gøre sig klar til at dele en ekstra forsikringsregning på 100 mio. kr. fra forsikringsselskaberne – det er resultatet af den ubetydelige justering af skrotloven, der fra forligspartierne blev offentliggjort i går, onsdag.
 
For autoværkstedernes brancheorganisation er det stadig ubegribeligt, at en borgerlig regering fører en så erhvervsfjendtlig politik, der lukker hundredvis af danske arbejdspladser. At skatteminister Troels Lund Poulsen hertil blot kan udtale, at disse arbejdspladser vil blive erstattet af vækst i andre brancher er helt ude i hampen, og et tegn på, at skatteministeren har mistet virkelighedssansen.
 
Den foreslåede justering går ud på, at spise autobranchen af med et fradrag på sølle 5.120,- kr. for at tåle en nedsættelse af reparationsgrænsen på 10 procent point, der som ovenfor nævnt vil få katastrofale personlige konsekvenser for de gode håndværkere, der nu kastes ud i arbejdsløshed, grænser til fornærmelse. Branchen havde foreslået, at man bl.a. kunne justere forslaget ved at give fradrag på sikkerhedsudstyr i form af f.eks. airbags og selestrammere. Dermed menes selvfølgelig det samlede sikkerhedsudstyr, der er gået til ved et færdselsuheld. Beløbet på kr. 5.120 i alt pr. skade dækker ikke en gang markedsprisen på 1 airbag!!!!!!! Skal autobranchen grine eller græde………………………………………………….
 
Autoværkstedernes brancheorganisation kræver fortsat forslaget taget helt af bordet, og støttes heri af hele den øvrige del af den danske følgeindustri inden for auto, samt Dansk Metal.  
 
Henvendelse vedrørende ovennævnte pressemeddelelse kan ske til direktør Erik S. Rasmussen, Autoværkstedernes brancheforening DBR, på mobil tlf. 40 41 43 99 eller e-mail; esr@cad.dk.