Dette website anvender cookies til indsamling af statistik. Læs mere.
logo

 

 

Pressemeddelse - omlægning af registreringsafgift

 

 

 

Pressemeddelelse

 

 

Taastrup, den 22. september  2017


Fornuften sejrede og bilerne vandt

Aftale mellem  regeringen og DF nedsætter registreringsafgifterne og sætter en stopper for leasing-fifleriet.

 

Fra Dansk Bilbrancheråd  skal der lyde en stor tak til regeringen og Dansk Folkeparti (DF) for endelig  at lande en aftale, så der kan komme  gang i bilsalget og autoværkstederne igen.

 

l Dansk Bilbrancheråd hæfter  vi os især ved, at det gabende hul i leasinglovgivningen nu endelig 
bliver lukket efter flere års misbrug.  Nu bliver det igen muligt for  de klassiske brugtvognsforhandlerne at konkurrere på lige og fair vilkår  med  de  store  importørejede leasingselskaber. Vi vil  nu  nærlæse  detaljerne  i aftalen  og  forventer, at  de modtræk  aftalen   indeholder, effektivt  vil  stoppe  fifleriet   i   leasingbranchen,   der  er  til stor   skade  for   både konkurrencen og statskassen. At aftalen indeholder  et budgettilskud på 5 mio. 
kr. øremærket  til øget kontrol hilser vi også velkommen.  Nu kan SKAT i fremtiden udføre en effektiv  kontrol på leasingområdet og dermed få ryddet op og luget de "brodne kar"  ud. 

 

Med hensyn til reparationsgrænsen så har Dansk Bilbrancheråd i årevis forsøgt at gøre politikerne 
opmærksomme på den skadevirkning  den lave reparationsgrænse  på 65 %  afstedkommer. Den lave 
grænse går bevisligt  ud over både miljø og antallet  af arbejdspladser. Derfor er det med stor tilfredshed, vi konstaterer, at denne  grænse bliver sat op fra 65 %til 70 % i 2019 og derefter hæves yderligere til 75 % i 2020.

 

Rådet har også forud for de afsluttede  forhandlinger foreslået regeringen og DF, at autoværkstederne kunne  få lov til af reparere de trafikskadede  biler med sunde genbrugsdele, hvor det gav fornuft. Desværre er dette forslag, der også i væsentlig grad ville gavne miljøet, blevet forbigået. Da Dansk Bilbrancheråd også er uoff icielt talerør for de fleste Autocamper-forhandlere i Danmark, er det med en vis tilfredshed, at vi er lykkedes med endelig  at få tilgodeset  denne gruppe også. 


Registreringsafgiften bliver her nedsat fra 60 % til 45 %. Når ovennævnte gode tiltag  sammenholdes 
med, at bilerne får mere asfalt at køre på over Fyn (3. motorvejsspor), bliver billigere at købe, at det bliver væsentligt  billigere at passere Storebæltsbroen, så kan vi på vegne af vore medlemmer, der omfatter knap 2.000 virksomheder inden for bilbranchen kun være tilfredse.


For mere information, kontakt Direktør Erik S. Rasmussen esr@dbr.dk
Mobil +45 4041 4399

 

Besøg os på_www.dbr.dk

 


Dansk Bilbrancheråd
Kirkevej 1 - 3,
2630 Taastrup
Telefon +45 4399 6633
E-mail:  info@dbr.dk

 

Link til den fulde aftaletekst