Dette website anvender cookies til indsamling af statistik. Læs mere.
logo

Den frie del af autobranchen jubler: ”Strammere skatteregler for leasing- og demobiler”

DBR hilser regeringens planer om strammere skatteregler for leasing- og demobiler velkommen.
I morges blev det på onsdagens officielle pressemøde fastslået, at den omtalte betalingsring ikke bliver en realitet. I stedet har regeringen udtalt, at de vil hente op mod 1 mia. kroner til takstnedsættelse på den offentlige trafik. Som følge af regeringens planer lyder det, at man vil stramme skattereglerne for leasing- og demobiler og derved få omkring 1 mia. kroner. Tekstnedsættelsen på den offentlige trafik skal bl.a. medføre prislettelser på transportbilletter og køb af flere busser på det nationale plan.
 
Tallene taler for sig selv
I en undersøgelse fra Danmarks statistik fra 2011 er det tydeligt, at markedet for leasing- og demobiler er steget markant siden 2007. Samtidig er det også væsentligt at bemærke, at trods et rekordstort bilsalg sidste år, er provenuet af registreringsafgifterne til staten faldet med knap ni mia. kroner siden 2007.
”Det markante fald i registreringsafgifterne har en væsentlig sammenhæng med det stigende marked  for leasing- og demobiler. Derfor er der store gevinster for staten at lukke hullet i skattelovgiv-ningen,”  forklarer DBR´s direktør, Erik S. Rasmussen.
Fair konkurrence
Ved at stramme skattereglerne for leasing- og demobiler, bliver konkurrencen i autobranchen over for leasing- og demobiler mere retfærdig. DBR´s direktør Erik S. Rasmussen ser positivt på det nye tiltag og udtaler:
” DBR har længe arbejdet for at komme leasing- og demobilers ”afgiftscirkus” til livs. Leasing- og brug/salg af demobiler sker under helt uretfærdige konkurrencevilkår. Det kommer branchen til gode, at politikerne som sidegevinst til afskaffelsen af betalingsringen nu vil ændre vilkårene for lease- og demobiler.”                            
 
Henvendelse vedrørende ovennævnte pressemeddelelse kan ske til direktør Erik S. Rasmussen, DBR, på          4041 4399 eller e-mail; esr@cad.dk.