Dette website anvender cookies til indsamling af statistik. Læs mere.
logo

 Skal man have vinterdæk på ?

Det er vel et af de mest stillede spørgsmål på værkstederne i forhold til vejrforhold. Du er altid velkommen til at spørge på dit findværksted for at få den personlige rådgivning og en vurdering af dine dæk og netop dit kørselsmønster. Værkstedet kan også hjælpe med at finde de dæk, der passer til dig og din bil.

 

Kort fortalt handler det om vinter i endnu højere grad om sikkerhed. Vinterdæk er bedre om vinteren end sommerdæk. Bor du et sted, hvor  sneploven ikke kommer så tit - ja så er det også en god idé med vinterdæk. Er du afhængig af din bil hver dag - er det også en god idé med vinterdæk. De fleste er også blevet overbevist efter at have påkørt en anden medtrafikant, da bremselængden også bliver dårligere på sommerdæk med sne på vejen. Der findes også bilister, der starter og kører vinteren igennem med hjulspind på sommerdæk - blot der 10 cm. sne.   

 

Hvis du gerne selv vil læse mere om dæk - har vi her fundet nogle gode link til Rådet for større dæksikkerhed, som er eksperter på området. Vi har valgt at dele emnerne op - så kan du blot klikke på linkene og komme direkte ind og læse mere.